Pennor olika typer och varianter

I all sannolikhet

Var förfäderna till moderna pennor små borstar som kineserna brukade skriva omkring 1000 f.Kr. Efter dem levde olika föremål i händerna på olika folk i antiken.

Men att hitta den typ av perfekt penna som passar dina behov, din budget och dina förväntningar är inte lätt. Så innan man börjar på sökandet efter den bästa penna. Bör du ta en stund och förverkliga sig själv flera frågor. Grundläggande känsla som kommer att göra dig vän med den perfekta pennan.

Pennor daglig användning. Den mest konsekventa är en fontän som gör att du tillbringa en lång tid att skriva. För att det ska vara så bekvämt som möjligt, funktionell och robust.Guld silver penna

Kulspetspenna

Tanken att använda vid spetsen av pennan kom en liten metallboll. Våt med färg som kommer från ett rör, kom i slutet av artonhundratalet. Ungerska Laszlo Josef Biro ändade idén och populariserade pennan från 1938. I mitten av 40, har Biro patentet för den franska Marcel Bich. Grundare av Bic, som idag säljer 10 miljoner pennor per dag hela planeten.

Vilken användning kommer du att ge till din penna?

Det första ska vara klar, innan man börjar på sökningen, modell eller märke på pennan. Skulle veta ditt skrivande vanor och användning som kommer att spela pennan.

Om du redan har hittat den perfekta penna är det viktigt att du håller det i gott skick. Av den anledningen är det viktigt att veta hur man rengör en vulpen. För att hålla den under de bästa förutsättningarna och vara så lång som möjligt. För detta måste du också känna till reservdelar och patroner som pennan använder för att spara användningen.

Ungefär 300 f.Kr. var bambupinnarna framgångsrika bland egyptierna. I ruinerna av Pompeji (italiensk stad förstörd av vulkanen Vesuvius år 79), hittades en sorts penna med mässingspets. Men vem hade ett långt liv till och med, till otur i osten, var modellerna gjorda med fjädrar av fåglar. I början av medeltiden lärde världens första encyklopedie. Som anordnades av St Isidore i Sevilla (560-636), att åskådarna visste att detta var den typ av moderna penna.

En fontänpenna

KulpennorKan låta som en gammaldags redskap. Men sanningen är att det fortfarande finns människor som älskar glädjen att skriva på den gamla vägen. Dessutom är det en personlig och unik artefakt som ingen annan har rätt att använda.

Gässen ledde fram till slutet av nittonde århundradet, då de första fontänerna tillverkades i USA. Den populära kulspetsen skulle bara komma på scenen på 20-talet. Mekanismen patenterades 1938 av den ungerska Lazlo Biro. Det tog honom sex år att perfekta ett objekt som idag verkar så enkelt. Vid tiden för de första modellerna var tekniken så komplex att en Biro-penna kostar nästan 100 dollar! Vem skulle säga, den engångs kulspetspenna har haft Mont Blanc dagar.

Vulpen

Den första kommersiella modellen skapades av den amerikanska Lewis Edson Waterman 1884. Men i ryska tsarina Catarinas memoarer, skriven 1748, nämns ett liknande instrument. I Waterman-modellen injicerades bläcket in i behållaren med en typ av spruta. Engångs patroner började bara säljas 1927.

Pennans finish, det vill säga det material med vilket det är utformat. Är också en avgörande faktor vid valet av en vulpen. På detta sätt finns det olika ytbehandlingar som stål, krom, lack eller plast. Materialet bestämmer också pris och kvalitet på pennan. Du bör också överväga användningen som du ska ge, för om det kommer att vara intensivt. Kanske en mer ergonomisk modell till en metallisk och rak passar dig.

Gåspenna

Gjord av fågelfjädrar, mestadels gäss, såg de tidigt i den kristna eran. De användes allmänt fram till 1800-talet och genererade en rik fjäderhandel över hela världen. Mellan 1800 och 1830 skickade staden St. Petersburg i Ryssland till och med mer än 27 miljoner fjädrar per år till England.

Utvecklingen av att skriva Från gås ner till poröst spets har pennor blivit alltmer praktiska och populära. Men att välja en lämplig penna är ganska bra. Eftersom du måste överväga flera egenskaper för att hitta det perfekta valet.Bläckhorn-och-gåspenna

Porös spets

En primitiv modell användes redan i på 40-talet. Det nuvarande systemet, med filtspets gjord av syntetisk fiber. Var det fram av den japanska Yukio Horie 1962. Produkten har förbättrats och i 1973 kom den Roller Ball, som anslutit sig till systemet av Hories penna med kulspetsen. I Roller Ball absorberas färgen av en porös spets som dämpar ryggen på en liten metallkula.

Lämna ett svar